Gebze Eğitim İş: Stres Yönetimi Eğitimi
Stres, çok duyduğumuz, herkesin hayatı boyunca karşılaştığı bir durumdur. Kişinin çevreyle uyumunu bozar ve kapasitesini zorlar. Herkes streste olup olmadığını anlayabilir. Stresi tanımlamak gerekirse, bireyin kendisini rahatsız eden bir ortamda organizmanın verdiği cevaptır. Vücut, stresli halde her duruma aynı tepkiyi vermez. Yani güzel bir olayla da karşılaşsa, kötü bir olayla da karşılaşsa her iki duruma da adaptasyon (uyum) göstermek zorundadır.
Stressiz bir insan yoktur. Çünkü insanlar çevrede olup bitenlere tepki verirler. Eğer stres hiç yoksa kişi tepki veremez. Çünkü enerjisi yoktur. Bu da ölüm demektir. Bu yüzden stres hayatın bir parçası olarak kabul edilmektedir. Bunun tam tersi bir durumda, yani aşırı streste de insan yaşayamaz. Çünkü aşırı bir şekilde enerjisini sarfetmektedir. Bu yüzden olması gereken düzeyde stres olmalıdır.
Stres zihnimizi ve fiziksel gücümüzü azaltabilir. Hayata negatif yönüyle bakar, karamsar bir ruh hali alırız. Bu stresin olumsuz tarafıdır. Olumlu stres ise, amaca ulaşırken kendi potansiyelimizi yeterince kullanmamızı ve bu doyumu hissetmemizi sağlar. Bu yüzden kendimiz için yoğun ve uzun olmamak koşuluyla bir miktar strese ihtiyacımız vardır.
Stres ise öğretmenlerin en çok karşılaştıkları sorun alanlarından birisi. Öğretmenlerimizin karşılaştıkları stresleri nasıl yönetebilecekleri konusunda Gebze Eğitim-İş Sendikası Gelişim Atölyesi’ nde öğretmenlerimizle “Stres Yönetimi” eğitimden bir araya geldik. Tüm katılımcı öğretmenlerimize teşekkür ederiz.
Bir önceki yazımız olan Amerikan Kültür' de Sınav Kaygısı Eğitimi Tamamlandı başlıklı makalemizde Gebze Amerikan Kültür Koleji pedagog ve Sınav Kaygısı Eğitimi hakkında bilgiler verilmektedir.
Benzer Yazılar
Melikşah Üniversitesi’ nde Aile Danışmanlığı Eğitimi Verildi.
Eğitim-İş Sendikası’nda "Çocuk ve Dünya" Konulu Seminer
Çocukların Sizinle Konuşması İçin Onları Nasıl Dinlemelisiniz?
Anababa Gücü: Gerekli Mi, Haklı Görülebilir Mi?
Müzikle Tedavi ve Otistik Çocuklarda Dil Gelişimi
Çocuklarda Ölüm Kavramı ve Yas
Hiperaktivite mi Karşı Gelme Bozukluğu mu?
Normal Gelişim Ölçütleri
Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz
Yorumlar
Facebook'ta Biz